TOP
Blogposts Marloes (gastblogger)

“Klagen kan heel erg opluchten”

Kersen

Klagen, waarom zou je? Kinderen zijn fantastisch. Brengen ontzettend veel gezelligheid mee. Wat zou het leven saai zijn zonder ze. Elke dag ben ik er dankbaar voor. Je krijgt er zoveel voor terug. Enzovoort, enzovoort…

Ik haat mensen die alleen maar positief zijn, of misschien ben ik er gewoon jaloers op. Natuurlijk is het bovenstaande gebaseerd op de waarheid, maar er zit ook zo’n grote keerzijde aan. En ik vind het heerlijk om af en toe alleen maar te klagen. Gelukkig heb ik vriendinnen, die net zo zijn. Dat deden we altijd al, alleen is het klagende onderwerp veranderd. Klaagden we vroeger over vriendjes die niet na 5 minuten terug sms’ten, tegenwoordig klagen we erover dat die vlekken van fruit zo lastig uit kleding te krijgen zijn en dus na ze na één keer dragen weer weggegooid kunnen worden.

Om maar één van vele voorbeelden te noemen. Klagen lucht op, helemaal als iemand anders het beaamd.

Uitje met vriendinnen

Af en toe, wanneer mijn agenda en de gezamenlijke agenda het toe laten, plan ik ook graag een uitje met een vriendin alleen. Zonder mannen, zonder kinderen. Heerlijk. Lekker van ons af klagend, de winkels af.

Winkelen en klagen

Zo ook een tijdje terug, samen met mijn vriendin hadden we het over onze levens nu, hoe zeer die veranderd zijn sinds de afgelopen paar jaar. Winkel in. Winkel uit. We gingen een natuurwinkel in. Terwijl ze aan het doorzeuren was, hoorde ik haar zeggen: ‘Oh lekker, een dadel.’ Terwijl ze het in haar mond stook, vertrok haar gezicht. Verschrikt keek ze naar wat ze in haar mond had gestoken, terwijl de man naast haar er net een nieuwe ‘dadel’ neerlegde. Naast de verwachte dadels, stond een schaal met kersen. De dadel, bleek een afgekloven kersenpit. Één troost, deze gaf geen vlekken meer.

Tags:             

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.