TOP
Blogposts Lisanne

“Kliederen, is dat cool of niet?”

Kliederen met yoghurt peuter

Appelstroop bij je oor, yoghurt in je wenkbrauw, pastasaus in je haar. Voor mijn dochter van 1,5 jaar is kliederen de normaalste zaak van de wereld. Of ik het cool vind? Daar ben ik nog niet helemaal uit.

Het ging heel lang goed; netjes eten met een lepel. Tafel schoon, stoel schoon, slabber bijna helemaal schoon. Maar ja, toen mochten wij nog voeren. Die tijd is dus voorbij; mevrouw wil het nu ab-so-luut zelf doen.

Met lepel eten

Sindsdien gaan de snoetenpoeters harder dan ooit en maakt de kruimeldief overuren. De eerste keren waren we natuurlijk supertrots. Want ja hallo, ze kan zelf met lepel eten! Ok, het eten zit overal, maar ze kan het wel zelf. Zo cool!

Dat zooitje schoonmaken

Maar het is niet altijd ge-wel-dig. Soms heb je even geen zin in al dat geklieder. Het zit werkelijk overal en schoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid. Als het tegenzit, dan ligt ook de lepel met yoghurt op de grond, is het bakje omgedraaid en wordt dat nog even lekker met de handen uitgeveegd.

Liever samen lol

We proberen er niet te veel aandacht aan te besteden en haar complimenten te geven als ze netjes eet. Maar ja, soms is het toch echt te grappig als er weer yoghurt op haar neus zit. Ik denk dan maar; liever samen lol, dan elke avond strijd.

Eten jouw kids netjes? Hoe ga jij om met kliederen? Laat het ons weten in de comments of reageer via Facebook en/of Instagram.

Tags:        

«
»

1 COMMENT

  • Rachel on 27 november 2017

    Soms lijkt het alsof mijn jongens met al hun zintuigen het eten proeven, dus ook met hun handen, wangen of zelfs hun knieeen. Het liefst zou ik willen dat ze het netjes houden, want in de avonduurtjes heb ik ook geen zin meer om op te ruimen.
    Sinds mijn oudste niet meer zo makkelijk zijn bordje leeg eet (of aanraakt), heb ik besloten dat ik liever een kliederboel wil, dan een lege grond.

    Reply

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.