TOP
Blogposts Marloes (gastblogger)

“Plannen is zo gek nog niet”

dinner voor twee

Wanneer je nog geen kinderen hebt, besef je helemaal niet wat voor verschrikkelijke luxe het is; dat je na je werkdag thuiskomt, elkaar aankijkt en zegt ‘Zullen we ff ergens wat gaan eten?’.

Eenmaal zwanger, beloof je elkaar dit ritme lekker vol te blijven houden. Onze baby gaat gewoon overal mee naar toe. Daar krijg je toch juist hele makkelijke kinderen van? Niks plannen, gewoon gaan wanneer het uitkomt.

Spa blauw en emmer graag

Dit soort uitjes waren überhaupt pas weer voor ná de zwangerschap. Want tijdens bleek ik zo misselijk, dat ik bij elk entree in een restaurant een plek uitkoos wat qua afstand gunstig lag in geval van nood. ‘Tafeltje voor twee? Wat dacht u van gezellig bij de open haard?’. ‘Nou ik heb liever dat tafeltje naast de WC-juffrouw. O, ja en graag een spa blauw en een emmer.’

Forget it

Nee, dat ging na de bevalling zeker goed komen. Heerlijk weer carpaccio, wijn en biefstuk. Al wiegend aan een kinderwagen, waar onze baby heerlijk door al het geluid heen sliep. Nou, forget it. In het begin zat ik nog op dezelfde plek op de bank, in dezelfde pyjama (en met dezelfde hechtingen) als toen mijn vriend vertrok naar zijn werk. Ehm douchen?! Hoe had ik dat moeten doen dan, met een baby?

Rust, reinheid en regelmaat

Daarna bleek dat wij een baby hadden gekregen uit de categorie ‘Ik functioneer het beste met rust, reinheid en regelmaat’. Wilden we een keer uit eten, dan was het hoogstens een snelle hap, omdat onze zoon een behoorlijke huismus bleek te zijn. Dus ook deze illusie heb ik iets bij moeten stellen; plannen is zo heel verkeerd nog niet.

Grote kruis door agenda

Ik wil toekomstige ouders dus ook adviseren vooral een heel arsenaal aan oppasmeisjes aan te stellen en vooral vaak een groot kruis door de agenda te zetten. Dan maar wat minder spontaan. Want de beste tip die ik van mijn kraamzorg kreeg; ‘Je bent niet alleen ouders, maar ook nog partners.’

Lees ook onze tips voor als je op stap wilt.

Tags:        

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.