TOP
Blogposts Lisanne

“Tip: slapen op een boerderij”

Slapen op een boerderij en kippen voeren

Geen zin in een bungalowpark of hotel? Zijn je kinderen gek op dieren? Ga slapen op een boerderij! Tussen de kippen, paarden en koeien. Echt een aanrader.

Ik ben dus echt super enthousiast. We zijn maar 1 nachtje weg geweest, maar het was heerlijk! We hadden een appartement met twee slaapkamers, ruime woonkamer,  eigen badkamer, wc, keuken en een zonnig (ja, de zon scheen) terras. In de ochtend werd ons ontbijt verzorgd; lekkere warme broodjes, roerbakei en spek. En na het eten was Evi er als de kippen om van de dieren te genieten; ze mocht de ‘tokkende’ dames brood voeren, de honden aaien en zwaaien naar de paarden. Dat was een feestje (zie foto).

Bed & Breakfast

Enthousiast geworden? Wij hebben geslapen bij Bed & Breakfast Helvoirts Broek, in de buurt van Vught en de Loonse en Drunense duinen. Je betaalt 65 euro per nacht, inclusief ontbijt. Een prima prijs, voor een ruim appartement waar je met 4 personen kan verblijven. Niet te vaak boeken hè, wij willen hier graag nog een keer terug. Of heb ik nou te veel slapende honden wakker gemaakt met deze blog 😉 ?

Kamer op een boerderij

Maar gelukkig zijn er nog veel meer kindvriendelijke boerderijen waar je kunt slapen. Helvoirts Broek is geen actieve boerderij, maar verblijven bij een boer in actie staat ook zeker nog op ons lijstje. Op de website boerderijkamers.nl vind je (ja inderdaad, de naam zegt het al) boerderijkamers door heel Nederland. Deze kamers zijn meestal niet per nacht te boeken, maar wel geschikt voor een lang weekend of midweek. Wees er snel bij, want zeker de actieve boerderijen zijn snel volgeboekt.

Sauna en kippen

Ook een handige website is groenehartlogies.nl. Ruim 30 boerderijen in het Groene Hart waar je kunt slapen, een rondleiding krijgen, dieren knuffelen en vaak zit er ook een speeltuin bij. Of heb je zin in een combinatie van sauna en boerderijdieren? Bekijk de website van vakantiehuis het Eekhoorntje in Lunteren. Helaas hebben wij in dit geval op het verkeerde paard gewed; het Eekhoorntje was al bezet tijdens ons geplande weekend.

Airbnb

Je kunt natuurlijk ook zoeken via Airbnb of bedandbreakfast.nl naar een geschikt appartement. Dus, wil jij een weekend lang de koetjes op het droge hebben? Boek en geniet! Hieronder nog even mijn zoektocht op een rijtje:

Heb jij nog tips? Laat een reactie achter in de ‘comment’.

Loonse en Drunense duinen wandelen met rugzak kinderzitje

Foto: heerlijke wandeling in de Loonse en Drunense duinen. Lees ook onze blog over deze fijne rugzak met kinderzitje of bekijk de vlog.

Tags:              

«
»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.