TOP
#Coolstuff Denise

“Babyccino – koffie voor hipster kleuters”

babyccino-hipster

De Babyccino. Oftewel, een chique naam voor een kopje opgeklopte melk met kaneel- of chocopoeder. Speciaal voor je kind. Loop een koffiebarretje in New York of Australië binnen en je kunt ‘m bestellen. Inmiddels is deze hippe kleuterkoffie ook steeds vaker op de Nederlandse koffiekaart te vinden…

De schuimlaag van mijn cappuccino blijft door Lucca meestal niet ongezien. Het liefst zou hij willen proeven wat ik drink en dat begrijp ik totaal. Zo’n cappuccino ziet er hartstikke aantrekkelijk uit en vooral als er beetje cacao of kaneel over die heerlijke schuimlaag zit. Ik zou hem natuurlijk een lepeltje van het schuim kunnen laten proeven, maar als ik daar aan begin dan zal ik mijn cappuccino nooit meer in rust kunnen drinken. Als mijn smulpaap iets lekker vindt dan blijft het niet meer alleen bij proeven en zal hij er alles aan doen om nog minstens drie extra hapjes te krijgen. Minstens hè.

Koffiemomentje

Omdat mijn rustige koffiemomentje ook wat waard is, vind ik de Babyccino dus briljant bedacht. Nu kan ik naast het proosten met kinderchampagne op vrijdagmiddag ook gezellig koffieleuten met mijn kleine dreumes. Wat een feest! De Babyccino is gemakkelijk zelf te maken door warme melk op te kloppen en er wat chocoladepoeder of honing aan toe te voegen. Mijn tip is de melkschuimer van de Hema. Binnen no time heb je lekkere warme opgeklopte melk voor je eigen cappuccino en de Babyccino voor je kind. Me-time wordt We-time!

Babyccino hotspots

Wil je op kinder-koffiedate buiten de deur? In de Hema-restaurants kun je een Babyccino voor 50 cent bestellen. Ga je liever naar een koffiebarretje? Dan heb ik de volgende tips:

Hometown Coffee & More – Den Haag
De slow-coffee bar met huiselijke en gemoedelijke sfeer serveert de Babyccino als warme melk met honing.

Cortado Esspressobar – Delft
De Babyccino staat hier niet op de kaart, maar is wel te bestellen. Daarnaast hebben zij een speelhoek met treinrails en speelkeukentje. Een zeer kindvriendelijke plek in het centrum van Delft.

Keet Rotterdam – Rotterdam
Naast het rondstruinen en winkelen, kan je bij KEET ook terecht voor een heerlijke en eerlijke kop koffie voor jou en je kindje.

De zoete inval – Bodegraven
Bij de zoete inval bestel je Babyccino en krijg je een kopje fluweelzachte melkschuim. Zoals zij dat noemen. Daarnaast hebben zij ook een Kinderccino en dat bestaat uit latte met een shot chocolademelk en mini marshmellows.

Simon Levelt – Groningen
Maak de dag van je kleintje compleet en trakteer hem of haar met een Babyccino met Nijntje erop. Hoe leuk is dat!

 

Tags:             

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.