TOP
Blogposts Marloes (gastblogger)

“Het leed dat spenen heet – #afkickmethode”

Fopspeen naar Spanje_mamablog_hashtagcoolmom_Marloes

Voordat mijn kinderen geboren werden, dacht ik: ‘Een speen, daar ga ik nooit aan beginnen.’ Ik zou ze wel mijn pink geven als ze wat huilerig waren en anders moesten ze maar aan hun duim beginnen. Vroeger waren er ook geen spenen en kwam er altijd vanzelf een oplossing als de kleintjes aan het jengelen waren.

Daarnaast moet je bij zo’n ding er ‘s nachts tig keer uit omdat hij op de grond is gevallen of kwijt is. Levensgevaarlijk als dit onder het autorijden gebeurd en je met 130 km per uur onder je stoel zit te graaien en daarbij van alles tegenkomt, behalve dat domme ding.

Nee we waren eruit, de speen kon van het lijstje worden afgehaald.

Sabbelen aan de pink

Tot dag 3. Gek werden we ervan.  Dat romantische beeld wat ik had bij een rozige baby die ontspannen op je pink aan het sabbelen was, terwijl moeder verliefd keek naar het wonder op haar arm. Nou vergeet het maar met een moeder met ADHD. Iedere keer wanneer ik na 40 seconden sabbelen mijn pink muisstil terugtrok, begon het ritueel weer van voren af aan. Dwingend bood ik hem steeds z’n eigen duim aan, maar die weigerde hij natuurlijk. Mama´s pink (en die van al het kraambezoek, AAARGH) was stukken beter.

Spenen collectie

Nee, bij kind 2 gingen we het anders doen. Amper zwanger had ik een complete spenen collectie. Bij elke outfit een passende en verschillende modellen. Menig ‘pink sabbelende’ baby zou er jaloers op worden.

Afkickmethode

Nu ruim 3 jaar later is het moment daar. Wij hebben dochterlief geholpen aan haar verslaving, dus nu moeten we als gezin ook sterk staan om haar op te vangen na de interventie. Het plan was voorbereid, we lieten de keuze aan haar. Toen ze op deze ochtend op stond, hebben we haar een brief voorgelezen waarin stond dat het nu wat ons betreft echt klaar was en ze afscheid moest gaan nemen van de speen. Haar keuze viel op de ‘Cold Turkey’ afkickmethode. Hartje zomer, en de spenen werden opgestuurd naar Sinterklaas. Haar spenen mochten naar de Babypietjes.

Ontwenningsverschijnselen

We zijn benieuwd en licht gespannen hoe de nacht zal verlopen, hopelijk weinig last van ontwenningsverschijnselen, en anders mag ze best, bij hoge uitzondering nog even mijn pink proberen…

Tags:        

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.