TOP
Blogposts Lisanne

“Me-time; wat een onzin! Of toch niet?”

Bloggen in de tuin, #coolmom, me-time

Me-time, ik vond het altijd onzin. Je kan toch gewoon tijd voor jezelf maken, waarom moet dat zo benoemd worden. Nou ondertussen snap ik het wel. En ja, me-time is de bom!

De wekker; gaat vaak eerder dan gepland. Avondeten; totaal anders. Je luie zondag; spaarzaam. Kater; geen tijd voor. Ik heb het leven als moeder wel redelijk onderschat. En daarin ben ik vast niet de enige.

Voelt als vakantie

Het eerste jaar is voorbij gevlogen. Ik noem het altijd een vakantie: super leuk, waarin je veel beleeft, maar het vliegt ook voorbij. Ik heb echt een toptijd achter de rug! Geweldige ervaring, waarin je steeds weer geniet van nieuwe dingen. Het eerste lachje, de eerste stapjes, samen zwemmen, samen lachen om wat je kind nou weer voor gezicht trekt, de eerste vakantie met z’n drieën en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daar gaat mijn vrijheid

Wat heb ik dan onderschat? Mijn vrijheid. Dat is wel echt totaal anders. Vaak afspreken met vrienden of familie, regelmatig stappen, om de haverklap naar concerten of het theater, sporten en daarnaast werken en studies volgen. Mijn week zat altijd vol gepland. Af en toe dan helemaal naar de kl*te zijn, maar dat boeide niet. Yolo! Dat zelfde gold trouwens voor mijn man.

Tandje terug doen

Wat is er dan anders? Nou stiekem zit mijn week nog steeds vol, maar het gaat allemaal niet meer vanzelf. Je moet een tandje terug doen, anders trek je het gewoon niet. Je momenten meer plannen, afspraken maken en af en toe op tijd naar bed (gelukkig slaapt onze kleine meid al heel lang goed). En waar ga je dan extra van genieten? Precies: ‘me-time’. Dat moment dat je kind slaapt en je nog ff in de tuin kan chillen met een biertje. Precies wat ik nu aan het doen ben. Proost!

Tags:         

«
»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.