TOP
Blogposts Denise

“Tijd voor een feestje! – Lucca wordt 1 jaar”

Volgende maand mag Lucca zijn eerste kaarsje uitblazen. Hij heeft geen idee, maar ik verheug me er al maanden op. Al 11 maanden om precies te zijn. Tijdens de persweeën in het ziekenhuis dacht ik bij mezelf: “Zo, deze dag gaan we volgend jaar dus echt even anders vieren…”

Feestjes zijn ervoor om grondig aan te pakken. Of je geeft een knalfuif of je doet het niet. Gelukkig houdt mijn man ook wel van een feestje, dus dit is helemaal aan ons besteed. En het fijne aan zo’n Baby Birthday Bash is, dat het ons kleine feestvarken nog weinig kan schelen hoe het gevierd wordt. Geef die jongen een ballon en zijn dag kan niet meer stuk. Da’s mooi, want die mislukte net-niet-lijkende Bumba taart hoeven we dit jaar dus nog niet aan te schaffen.

Als een echte feestmuts party-professional heb ik mijn Pinterest vol gepropt met de meest fantastische niet realistische ideeën. Denk aan plaatjes van de mooiste dripping cakes waar je een maand van kan eten en de meest coole baby-outfitjes waar je drie maanden voor moet werken. Stuk voor stuk geweldig om naar te kijken. Inmiddels ben ik weer tot bezinning gekomen en heb ik er mijn eigen draai aan gegeven…

#Thema

Een kinderfeestje vraagt natuurlijk om een thema. Ook daar hebben we lang en breed over na kunnen denken het afgelopen jaar. Lucca zijn sterrenbeeld is Leeuw, dus het feestje krijgt een Safari-sausje. Een sausje, ja. Lekker subtiel in van alles verwerkt. Verwacht dus geen compleet themapakket uit de feestwinkel. Hoewel… een apenpak voor Lucca zou best hilarisch zijn!

#Taart

Oke, het wordt dus geen Bumba taart. Maar wat dan wel? Je hebt vast weleens meegemaakt dat er op zo’n kinderfeest twee soorten taarten zijn. Een kliedertaart voor de kleine spruit en een mooie serieuze taart voor de grote mensen. Nou, daar doen we dus niet aan. Voor de jarige job hebben we een Red Velvet Mini Dripping cake met witte chocolade (ja echt!). Voor de gasten maken we een Sweet table die ik vul met lekkere HEMA snacks. Altijd goed. Je moet het ergens compenseren.

#Locatie

Al die kids van onze vrienden zijn harstikke leuk. Alleen niet in mijn huis. Da’s verder niks persoonlijks, het zijn stuk voor stuk scheetjes. Ik heb alleen geen zin om die kleine dreumesen elke keer uit mijn servieskast te moeten vissen. En daarbij… we zitten nog volop in de verbouwing, dus het huis is nu ook niet echt kindvriendelijk. Tja, en wat doe je dan? Dan vier je het natuurlijk buiten de deur. Met goed weer gaan we picknicken in het park. Met slecht weer gaan we improviseren.

Goed, we hebben inmiddels een thema, een taart, de leukste ideeën om de buikjes van de grote en kleine gasten te vullen en een toplocatie buiten de deur. Nu alleen nog even een mooie ballon scoren om onze kleine jarige de dag van zijn leven te bezorgen!

Wordt vervolgd…

Lucca wordt 1 jaar

Lucca met ballon

Tags:          

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.