TOP
Blogposts Denise

“Kinderkamer inrichten? – 5 handige tips”

Lucca heeft nog geen eigen kamer. Ja, je leest het goed. Hij slaapt nog bij ons. Dat is niet omdat wij dat zo graag willen. Nee, dat is omdat we midden in een verbouwing zitten. Ons plan is namelijk om de kinderkamer boven op zolder te maken. En die is nog niet af.

Inmiddels zit de vaart er in en komt er een einde aan het knusse “met-zn-allen-op-één-kamer” slapen. Dat betekent ook dat ik helemaal los kan gaan met het inrichten van de babykamer. Of nou ja.. we zouden er inmiddels een peuterkamer van kunnen maken. Tegen de tijd dat Lucca er in kan slapen, is hij baby af.

Als een kind zo blij, ben ik al aan de slag gegaan op Pinterest. Een goede voorbereiding is het halve werk! Omdat ik nu een expert ben geworden op het gebied van babykamer-dingen, deel ik natuurlijk graag even mijn tips met jullie. Nou, komt ie dan.

Bepaal het budget voor de kinderkamer

Ik waarschuw je… ongeveer ALLES wat je tegen komt op het grote internet is leuk. Ik raad het af om ook daadwerkelijk alles te kopen. Is niet goed voor je portemonnee en de slaapkamer raakt dan ook een beetje vol. Stel dus een budget vast zodat je voor jezelf een duidelijke grens hebt.

Ga niet volledig op de trends af

Natuurlijk is het leuk om hier en daar wat leuke hippe spulletjes neer te zetten. Maar houd de basis van de kamer clean en tijdloos. Over een half jaar weer opnieuw beginnen omdat je bent uitgekeken op dat behangetje met palmbomenprint en die okergele muur, is gewoon zonde.

Less is more

Probeer de kinderkamer rustig te houden. Voor je het weet staat ie bomvol met speelgoed in alle kleuren van de regenboog. Als jij dan ook nog eens met een uitgebreid kleurenpallet aan de gang gaat, dan is het straks best moeilijk om je kind nog ergens terug te vinden.

Wees voorbereid op een bende

Realiseer je dat het een kinderkamer is. Een kamer waar je kind gaat spelen en slopen!!. Daar hoort rommel maken ook bij. Houd dus vooral rekening met de hoeveelheid spullen die je koopt. Zet de kamer niet te vol en houd ruimte over voor je kind om te kunnen spelen.

Shop lokaal

De leukste spulletjes vind je in de lokale concept stores. Je koopt iets unieks en je maakt er iemand in de winkel vaak heel erg blij mee. Leuke stores om te shoppen zijn: Mini Me for YouBrainy Days, Lasas en Loekov en Te Leuk Hout.

Tot slot. Maak je vooral niet te druk

Dit is toch wel de belangrijkste. Ga niet enorm stressen want daar wordt niemand blij van. Hou het leuk, als je iets toch niet zo leuk vindt staan, kun je het vaak nog ruilen en veranderen. Heb er dus veel plezier in. Het leven is immers een feestje.

Succes!

 

kinderkamer goodies Mini Me For You

Mini Me For You

 

kinderkamer producten Brainy Days

Brainy Days

 

kinderkamer producten Lasas en Loekov

Lasas & Loekov

 

kinderkamer producten Te leuk hout

Te Leuk Hout

Tags:         

«
»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.