TOP
Blogposts Lisanne

“Mama wil stappen – 5 tips om los te gaan”

Cocktail met sinaasappel en rietje voor mama

Lekker zuipuh! Af en toe ben je daar gewoon aan toe. Maar wat als je dit samen met je man wilt doen of hij al andere plannen heeft? We geven je 5 tips, zodat jij lekker los kan gaan.

Tip 1 – Huur een oppas

Vraag aan collega’s of vrienden of ze een goede oppas kennen. Het liefst rond de 18 jaar (lees: lekker goedkoop). Of ken je oppassen.nl en oudermatch.nl al? Een soort marktplaats voor oppassers. Wie weet vind je een geschikte in de buurt? Nodig de oppas rond half 5 uit. Dan kunnen jullie nog even goed kennis maken en daarna lekker uit eten! Later op de avond kan natuurlijk ook. Zeker als de oppas en kids elkaar al kennen. Proost!

Tip 2 – Maak goede afspraken

Prik alvast een date met vriendinnen. Of eigenlijk prik alvast een aantal dates met vriendinnen. Zorg dat je man op deze avonden geen andere plannen heeft, zodat jij weg kan. Is hij geen planner? Zet het dan zelf in zijn agenda en help hem er steeds aan herinneren: ‘Zo, ik heb echt zin in vrijdag!’ Zie je hem al denken?

Tip 3 – Breng de kids bij vrienden

Heb je vrienden met kids? Super handig! Kinderen vinden het vaak heel gezellig om samen te spelen. Dus waarom niet ook logeren? Dan kunnen jullie een avondje weg en misschien zelfs een beetje uitslapen. Uitslapen? Jaaaa!

Tip 4 –  Opa en oma

Heb jij ook van die enthousiaste (schoon)ouders? Helemaal dol op je kinderen? Mooi. Dan vinden ze het vast ook heel leuk om af en toe op te passen. Vraag ruim van te voren of ze tijd hebben en willen oppassen. Wie weet mogen ze dan ook wel blijven slapen. Slechte slapers? Plan je afspraak op vrijdag, dan hebben je (schoon)ouders nog het hele weekend om bij te komen.

Tip 5 – Maak er thuis een feestje van

Geen oppas kunnen vinden, geen familie of vrienden beschikbaar en is je man de deur uit? Ook dan hebben we een oplossing: nodig je vriendinnen uit en maak er thuis een feestje van (lees ook ‘De beste tips voor een avondje alleen thuis’)! Haal lekkere hapjes en drankjes in huis, zorg dat de kids lekker moe zijn en breng ze op tijd naar bed. Geen tijd voor boodschappen? Vraag of iedereen wat meeneemt. Willen de kinderen niet slapen? Geen probleem, genoeg vriendinnen om je te hulp te schieten.

Tags:           

«
»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.