TOP
Blogposts Denise

“Mama moet een bril”

Scherp… Wanneer er op het juiste moment een hele scherpe opmerking of grap wordt gemaakt, dan kan ik daar drie dagen later nog om lachen. Scherp uit de hoek komen lukt me nog wel. Maar scherp zien gaat me tegenwoordig minder goed af.

En dan met name in de verte… Het zien van dansende lettertjes begon vrij snel na mijn zwangerschap. Tja, je hebt net een kind, je nachten zijn korter en je hele leven staat op z’n kop. Het zal wel weer over gaan dacht ik…

#oogtest

De dansende letters veranderde langzaam in wazige streepjes, de vermoeidheid nam toe en mijn wereld werd in de loop van de dag steeds vlakker. En ja hoor, niet veel later schudde ik de hand van de opticien. Een vrolijke vrouw met, (jazeker!) een bril. Ik mocht midden in de winkel plaats nemen voor de grote boze test. Oke, dat “grote boze” heb ik erbij verzonnen, maar zo voelde het op dat moment echt. De test deed me een beetje aan vroeger denken… Aan het moment dat je begint aan een proefwerk terwijl je van tevoren al weet dat je ‘m niet gaat halen. Kansloos dus.

#isditeengrap

En inderdaad, de test toonde aan dat ik niet gek was. Wat opzich wel een positieve uitslag is. De opticien vertelde mij dat het regelmatig schijnt voor te komen dat vrouwen die borstvoeding geven wat slechter gaan zien. De klacht kan ook weer verdwijnen wanneer je stopt met borstvoeding geven. “Is dit een grap?” dacht ik. “Wat is hier het nut van? Je maakt mij niet wijs dat dit is bedacht door MOEDER natuur.” De opticien stelde voor om later nog eens terug te komen. Prima, ik blij, iedereen blij, er was nog niks aan de hand.

#herkansen

Inmiddels is mijn lichaam er weer helemaal aan gewend dat ik geen borstvoeding meer geef. Behalve mijn ogen. Dat betekende dat ik de grote boze test toch echt moest gaan herkansen. En wat denk je? Aan de titel van deze blog kun je de uitslag wel raden. Gezakt. Inderdaad. Mama moet een bril. 

#brillenmoeder

Ik moet eraan geloven. En ik moet eraan wennen. Vroeger wilde ik heel graag een bril, maar tegenwoordig denk ik daar wel anders over. Een bril. Staat dat mij eigenlijk wel? Word ik daar niet een enorme mutsige moeder van? Of kan ik een creatieve hipsterbril wel hebben? Is hipsterbril eigenlijk een woord? Allerlei vragen die door mijn hoofd schieten. 

Mijn roze bril na de bevalling is er blijkbaar eentje op sterkte. Gelukkig ben ik niet zo kippig dat ik altijd een bril op moet. Dus dat scheelt dan weer. Zolang ik niet met permanente jampotjes hoef rond te lopen, vind ik het prima. Ik leg me er maar bij neer en zie het allemaal wel… Of nou ja, binnenkort met bril dan.

Ben jij een ervaren brildrager en heb je fantastische tips. Laat alsjeblieft van je horen! Deze mama wil namelijk ook met bril een #coolmom blijven.

Tags:    

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.