TOP
Blogposts Denise

“Een kater en een kind – 5 survival tips!”

Een moeder met kater

Wie zegt dat je nooit meer uit kunt gaan als je kinderen hebt, is gek. Af en toe een avondje stappen is prima te combineren met het ouderschap. Alleen het hebben van een kater én een kind is een minder goede match. Probeer dus niet te diep in het glaasje te kijken als je een avondje gaat stappen. Komt deze tip te laat? Gelukkig is er altijd nog een plan B…

Daar zit je dan. Het is 6 uur in de ochtend. Je hebt knallende koppijn, een droge mond en een kind in je nek. Als je man thuis is, dan heb je waarschijnlijk het geluk dat je nog even terug je bed in kan kruipen. Is dat niet het geval of heeft je man gisteren lekker mee gefeest, dan komen jullie misschien een eind met de volgende tips:

Tip 1 – Ga samen badderen.

Laat het bad vol lopen en duik er samen met je kind in. Vergeet de super-mega-ontspannende badolie niet. Een bad nemen doet iedereen goed en wie weet wordt je kind er lekker slaperig van. Win-win!

Tip 2 – Dutjes doen

Over slaperig zijn gesproken.. misschien doet jouw kind nog een aantal dutjes per dag. Heb jij even geluk! Doe lekker mee!

Tip 3 – Ga wandelen

Trek je jas aan en ga er op uit. Ik begrijp dat je er in eerste instantie niet aan moet denken. Maar geloof me, als je eenmaal buiten bent dan voel je je vaak alweer een stuk beter. Zet je kind in de wagen en slenter er op los.

Tip 4 – De speeltuin

Is je kindje al iets ouder, dan vermaakt hij of zij zich vast prima zelf op de schommel of de glijbaan. Dan kan jij mooi met een dikke zonnebril op relaxen op een bankje.

Tip 5 – Lekker snacken!

Na een kater heb je meestal trek in een heerlijke vette hap. Je kind is waarschijnlijk ook niet vies van patat met kroketten, dus hoog tijd om de plaatselijke patatboer weer eens te bezoeken. Oke, misschien niet een hele verantwoorde tip maar soms mag je best een uitzondering maken. Je kind heeft ook recht op een feestje, toch?!

Ben je er in de loop van de middag echt helemaal klaar mee? Bel je ouders op en zeg dat je gezellig langs komt! Opa en oma vinden het vast heerlijk om hun kleinkind weer te zien. En terwijl zij lekker samen spelen, doe jij even een oogje dicht…

Tags:   

«
»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.