TOP
Blogposts Lisanne

“Echt zo’n moeder”

Traktatie kinderfeestje

Ok, mijn dochter Evi wordt 1 jaar. Wat gaan we haar geven? Wie nodigen we uit voor haar verjaardagsfeestje? Moeten we trakteren op de crèche? En wat ga ik dan maken? Typische vragen voor een moeder. Best ‘truttig’ om hier mee bezig te zijn, maar stiekem ook heel leuk!

Het kado waren we snel uit: een schommel voor tussen de schuifpui. Ik zie haar al met een grote glimlach heen en weer gaan. Uiteraard moeten we de schommel wel eerst installeren. En dat kan bij ons wel even duren… We zijn allebei niet handig, moeten nog schommelsbeugels kopen en pa vragen waar we deze het beste kunnen bevestigen. Een hoop drempels, dus ik ben benieuwd hoe lang de schommel in de woonkamer blijft ‘slingeren’.

Geen zin in kinderfeestje

Haar eerste verjaardag, dat is toch wel bijzonder. Maar moeten we dat groots vieren? Evi merkt er zelf weinig van en eerlijk gezegd heb ik helemaal geen zin in een kinderfeestje. We hebben veel vrienden met kinderen. Heel leuk natuurlijk. Maar deze maanden zitten al vol met dit soort feestjes. Klein houden is voor onze de beste optie. Uiteraard wel met taart en champagne.

Partyoutfit

Maar ook een schattig nieuw outfit mag niet ontbreken! Nooit gedacht dat ik hier heel blij van zou worden, maar ik heb een verjaardagsjurkje (bij Zara) en haarbandje (bij H&M) gekocht. Zoooo schattig! En ja, natuurlijk heb ik een foto gemaakt en deze gedeeld op Instragram. Ik verbaas mezelf, maar het is stiekem zo leuk!

Traktatie

Evi is jarig op een donderdag en dan gaat ze altijd naar de crèche. Ik heb voor de zekerheid maar even nagevraagd of ze iets doen aan verjaardagen. ‘Ja’, was het antwoord. ‘Gewoon trakteren aan de kinderen die op donderdag aanwezig zijn.’ Ok, maar wat ga ik dan maken? Ik heb geen zin om ingewikkelde dingen klaar te maken en mijn man al helemaal niet. Toch maar even gegoogled op ‘traktatie 1 jaar’. Ik vond best veel leuke dingen. De soepstengel met roze glazuur en spikkels heeft gewonnen. En de ‘Shaun the sheep’ rijstwafels bewaar ik voor volgend jaar.

#coolmom

Ik vertelde over mijn ‘traktatiezoektocht’ op werk. De moeders reageerden uiteraard enthousiast. Maar onze junior redacteur wees toch weer even op mijn truttigheid. ‘Echt zo’n moeder’, zei hij. Tja, dat is nou precies waar ik nog steeds aan moet wennen. Ik ga naar de kroeg, drink graag een biertje, kijk voetbal en doe een dansje met vriendinnen. Maar ik ben ook ‘echt zo’n moeder’. Wel een coole moeder:)

 

Evi 1 jaar oud, party outfit, jurkje en haarband

Tags:   

»

1 COMMENT

  • Nicoline on 1 mei 2017

    leuk, leuk,leuk,leuk 🙂

    Reply

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.